17 Ιανουαρίου 2013

Ανούσια λόγια , σε δουλειά να βρισκόμαστε ή ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ


Πρέπει να το συνηθίσω (μου αρέσει δεν μου αρέσει) ότι μία  δυσάρεστη υποχρεωτική και ανούσια δουλειά του δημάρχου είναι να ασχολείται συχνά πυκνά με άσχετες και λαικίστικες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης. Γι ΄αυτό θα προσπαθήσω από δυσάρεστες να τις κάνω ευχάριστες. Αυτό γίνεται μόνο από το blog μου και θα το χρησιμοποιήσω σαν διάλειμμα από τον καθημερινό φόρτο εργασίας.

Πριν μπούμε σε ανάλυση

Λαικιστής: δημόσιο πρόσωπο που κολακεύει το λαό και υιοθετεί ή εκφράζει απόψεις ευχάριστες αλλά όχι ωφέλιμες για το λαό με σκοπό να κερδίσει την εύνοιά του και την υποστήριξή του.

Άσχετος: Αυτός που δεν έχει σχέση , δεν σχετίζεται με το αντικείμενο της συζήτησης. Αυτός που δεν έχει γνώση του θέματος αδαής.

Το θέμα μας είναι το δελτίο τύπου του κ. Γραμματικόπουλου «Χάθηκαν τα 2 εκατομμύρια για την αποχέτευση του Δρεπάνου. Τεράστια η ευθύνη του κ. Κωστούρου»

Οι νοήμονες ξέρουν ότι αυτά τα δελτία τύπου πέρα από το να δημιουργήσουν εντυπώσεις καμμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια. Για να μπορούμε να κρίνουμε και να αναλύσουμε πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί τον Απρίλιο του 2012. Φορέας υλοποίησης η ΔΕΥΑΝ. Αφορούσε την ολοκλήρωση παλιότερου ημιτελούς έργου.
Το έργο απεντάχθη μαζί με άλλα 26 έργα από 26 δήμους και ΔΕΥΑ  από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕ.Ρ.Ρ.Α. με την παρακάτω αιτιολόγηση.

α) στην ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των υπερδεσμεύσεων (overbooking) και την εξυγίανση του προγράμματος ώστε να μην επιβαρυνθεί το ΠΔΕ της χώρας με αμιγώς εθνικούς πόρους για τη χρηματοδοτική τους κάλυψη.(δηλαδή σε απλά ελληνικά είχαν ενταχθεί  παραπάνω έργα από όσα μπορούσε το πρόγραμμα να πληρώσει και κινδύνευε το κράτος να τα πληρώσει από την τσέπη του)

β) στο γεγονός ότι δεν θεωρούνται οι πράξεις αυτές απαραίτητες σε σχέση με τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι στην Ε.Ε. στο τομέα του Περιβάλλοντος (οικισμοί Γ’ προτεραιότητας σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ). 

Ο δήμος και η ΔΕΥΑΝ έπραξαν τα δέοντα.
Ένας μηχανικός και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ θα έπρεπε να γνωρίζει το πως και το γιατί και όχι να κοροιδεύει τον κόσμο κάνοντας φτηνή αντιπολίτευση!
Θα επανέλθω με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ .................