30 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση για το "τίποτα" του Τουρισμού και για τα ρουσφέτια

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του δημάρχου Ναυπλιέων σε απάντηση προς τον δημοτικό σύμβουλου και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Χ.Γραμματικόπουλο.

"Ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος επιμένει να διαλέγει πεδία αντιπαράθεσης, στα οποία δεν γνωρίζει το τι ακριβώς πράττει ο Δήμος Ναυπλιέων, με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς… βήματα – για να μιλήσουμε με όρους καλαθόσφαιρας- και να χάνει τη μπάλα. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν.

Α) ΟΔήμος συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του«στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Αργολίδας», σε συνεργασία με Εμπορικό Επιμελητήριο του Nομού. Ηδη υπάρχει μελέτη, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει στις 02 /12/12 στο Βουλευτικό.

Εκεί θα παρουσιαστούν και συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες αφορούν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τον Δήμο Ναυπλιέων.

Β) Μέσα στις επόμενες μέρες προχωράμε σε αυτόνομη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Τουρισμού στο Δήμομας. Στόχος της θα είναι να ηγηθούμε της προσπάθειας ανάκαμψης όλου του Νομού Αργολίδας και παράλληλανα αναπτύξουμε τουριστικάκαι το σύνολο των Δημοτικών μας Ενοτήτων. Μάλιστα αυτή η απόφαση ελήφθηστο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Γραμματικόπουλος φαίνεται ότι ήταν – για μια ακόμη φορά - «ωσεί παρών».

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ναυπλιέων προετοιμάζεται με συγκροτημένο και επιστημονικό τρόπο για την ανάπτυξη του Τουρισμού. Προσπαθεί να λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους. Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την Αυτοδιοικητική Πολιτική. Πολιτική που να εμπεριέχει τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση.

Όπως φαίνεται ο κ. Γραμματικόπουλος προκρίνει, αντί σχεδιασμού,πολυδάπανες κινήσεις εντυπωσιασμού με συμμετοχή σε εκθέσεις έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Αυτή η πολιτική μπορεί να ήταν «θεμιτή» σε άλλες δεκαετίες ψηφοθηρίας και σπατάλης, σήμερα όμως που η Πατρίδα μας περνά μία από τη χειρότερες μεταπολεμικές κρίσεις της, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει οποιαδήποτε κίνηση να έχει σχέδιο και στρατηγικό χαρακτήρα.Η πολιτική του να «βγάλουμε την υποχρέωση» για μας, ανήκει στο παρελθόν.

Εμείς σε πείσμα του κ. Γραμματικόπουλου θα εξακολουθήσουμε να σχεδιάζουμε να προγραμματίζουμε και να πράττουμε. Άλλωστε από αυτά θα κριθούμε."

Υ.Γ.Οσον αφορά τις επισημάνσεις του περί ρουσφετιών- και άλλων συναφών που αναφέρει στη δήλωσή του - να του πούμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».