17 Αυγούστου 2011

Στον καιρό της ¨μηδενικής βάσης¨ (Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε τον Απρίλιο του 2009 άρα είναι παλιός "λαικισμός")


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις διαπίστωσα τη νέα μόδα στην πολιτική και ειδικότερα στους πολιτικούς χειρισμούς. Λειτουργώντας σαν ένα κοινό ¨fashion victim¨ προσπάθησα να καταλάβω αν θα ήταν χρήσιμο η νέα αυτή μόδα να μεταφερθεί από τα κέντρα αποφάσεων της πρωτεύουσας των Αθηνών και στη δική μας ιστορική πρωτεύουσα το Ναύπλιο.
Πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε τη νέα μόδα έχουμε μόνο να κερδίσουμε.
Ποια είναι η νέα μόδα της εποχής μας:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

Θα ήθελα μόνο να αναφέρω ότι ξεκίνησε ήδη στην Παιδεία:
Διάλογος από μηδενική βάση για όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα.
Τα πιθανά προγράμματα , όλοι οι σχεδιασμοί του προεκλογικού και όχι μόνο παρελθόντος και όσες εξαγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρίχνονται στον κάδο των απορριμμάτων.
Πρόσφατα και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το ανακοίνωσε :
Διάλογος από μηδενική βάση στα αγροτικά θέματα.
Δεσμεύσεις και λοιπά πάνε για τη βόλτα τους.
Για να μη τα πολυλογώ ο διάλογος από μηδενική βάση στις περιπτώσεις που αναφέρονται παραπάνω δύο πράγματα μπορεί σημαίνει: ή παραδοχή αποτυχίας ή σας κοροϊδεύω (ας τα ξαναπούμε από την αρχή όλοι οι φορείς και μέσα από επιτροπές και υποεπιτροπές και γεύματα να μην κάνουμε τίποτα τρώγοντας χρόνο και χρήμα) .
Ακολουθώντας και εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τη μόδα των καιρών μας .
Διάλογος από μηδενική βάση. Σε τι:
Καραθώνα
Αρβανιτιά
Οικόπεδα Κ.Ε.Δ.
Μπούρτζι
Μηδενική βάση σημαίνει στην περίπτωση του Δήμου μας διεκδίκηση του αυτονόητου .
Είναι αυτονόητο ότι η Καραθώνα είναι ένα τουριστικό ακίνητο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανήκει και να εκποιείται από τα Τουριστικά Ακίνητα. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι δεν μπορούμε να αντικρούσουμε ή να αποκρούσουμε ή να αμυνθούμε (όπως θέλετε το παίρνετε) σαν δημότες και σαν πολίτες ενέργειες κάποιων που προάγουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την ποιότητα ζωής των πολλών.
Γιατί θα πρέπει να χορεύουμε στο ρυθμό που μας επιβάλλουν και να επιλέγουμε μία από τις εναλλακτικές λύσεις που μας προτείνουν.
Θέλετε ένα κομμάτι της Καραθώνας; ή ένα μικρότερο κομμάτι της Καραθώνας; Να έρθει κάποιος στο σπίτι σου και να σου πει θέλεις να κρατήσεις δύο δωμάτια ή ένα και να χρησιμοποιείς και το W.C.
Και καλά αυτός κάνει τη δουλειά του και κοιτάει το συμφέρον του εμείς τι κάνουμε; !!!
Αυτό το κομμάτι που μπαίνει στη θάλασσα το κρατάω εγώ και το νοικιάζω όπου θέλω και το κτίριο αυτό με την ομορφότερη βεράντα το αφήνω και καταρρέει αλλά δεν το δίνω σε κανέναν.
Υπάρχουν και άλλα τέτοια σημεία στο Δήμο μας που θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική μόδα

ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ! Ας γίνουμε και εμείς της μόδας!