11 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ανάβαλος του Ναυπλίου.


Ο Ανάβαλος του Ναυπλίου λέγεται 2ο – 5ο Δημοτικό ή αλλιώς «Καπναποθήκες». Να το δούμε λίγο στο σημείο που έχει φτάσει. Παραχωρήθηκε το κτίριο και έγιναν οι βασικές μελέτες από το Πανεπιστήμιο Θράκης οι οποίες και στάλθηκαν στη Νομαρχία για τις περαιτέρω ενέργειες. Τεύχη δημοπράτησης , αδειοδοτήσεις , ανεύρεση κονδυλίων κλπ ότι γράφει η σύμβαση δηλαδή. Το φυσιολογικό θα ήταν η Νομαρχία να ξεκινούσε την επόμενη ημέρα (μιας και χρόνος δεν υπάρχει το πρόβλημα είναι απίστευτα τεράστιο) έναν αγώνα δρόμου για την όσο συντομότερη εκτέλεση των από τη σύμβαση υποχρεώσεών της.
Αντ ‘ αυτού άφησε να περάσουν καμιά 45αριά ημέρες και έφτιαξε ένα από εκείνα τα χαρτιά (έγγραφα τα λένε στη γλώσσα των υπηρεσιών) που ζητούσε διάφορα μελετημένα και « αμελέτητα» μέχρι και τοπογραφικό ζητούσε. Που όπως μου είπαν ΛΟΓΙΚΑ (κυριολεκτικά φανταστική λέξη) θα έπρεπε να το έχει , αφού κτίριο και οικόπεδο έχει παραχωρηθεί εκτός αν η παραχώρηση έγινε δια λόγου ή έδωσαν τα χέρια με τον Υπουργό. Μη γίνει κανένα λάθος και κάνουμε σχολείο τα γραφεία του Χρήστου του Γραμματικόπουλου που είναι απέναντι *.
Δηλαδή για να σοβαρευτούμε όποιος δεν θέλει να ζυμώσει μπορεί να κοσκινίζει πολλά χρόνια και άλλωστε ποιος αιρετός που το πολιτικό του μέλλον είναι πεντακάθαρα σε άλλη πόλη θέλει να «ζυμώσει» σχολείο στη δικιά μας .
ΚΑΝΕΝΑΣ
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η Νομαρχία δεν θέλει να εμπλακεί στην όλη ιστορία.
1. Δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές της.
2. Δεν πιέζεται από κανέναν μιας και ο θεσμός πάει σπίτι του και δεν υπάρχει αντίπαλος υποψήφιος Νομάρχης.
3. Στις επόμενες εκλογές θα εκτεθεί αλλού.

Καταλήξαμε λοιπόν . Προς Νέο 5ο Δημοτικό μέσω Νομαρχίας ο δρόμος ΚΛΕΙΣΤΟΣ.
Ψάχνουμε για παράδρομο.
Ίσως πρέπει να πάμε ψηλότερα και να χτυπήσουμε πόρτες. Και θα πάμε ψηλότερα. Γιατί υπάρχει λαδιά.
Συνεχίζεται….(έχω προπόνηση)
Σχόλια ιδέες δεκτά।
*Χιούμορ