08 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ


Ο Δήμος μας στην προσπάθειά του για ένα καλύτερο περιβάλλον αλλά και για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ σε συνεργασία με την αδειοδοτημένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ Εταιρεία Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών και ήδη τοποθετήθηκε κοντέινερ συγκέντρωσης αυτών των υλικών στην οδό 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική.

Στα παραπάνω απόβλητα εντάσσονται οι μεγάλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές , ο εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών , συσκευές κλιματισμού , μικρές ηλεκτρικές συσκευές , ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία , φωτιστικά είδη και λαμπτήρες αερίου , τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα κλπ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων , η προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε συσκευές όπως μόλυβδος , φρέον κλπ αλλά και η ανάκτηση πολύτιμων υλικών και πρώτων υλών όπως σίδηρος αλουμίνιο κλπ.

Εάν κάποιος ιδιώτης ή φορέας έχει παλιό εξοπλισμό πληροφορικής ή άλλα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού τα οποία θέλει να αποσύρει παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 2752025555 προκειμένου να οργανωθεί η απόσυρσή τους και η μεταφορά τους στο κοντέινερ ανακύκλωσης.

Η συμμετοχή των δημοτών και των τοπικών φορέων και υπηρεσιών στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική και συμβάλει σε μία νέα αντίληψη για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.