26 Νοεμβρίου 2009

Το "δράμα" των αιρετών και η εκμετάλευση των πολιτών

Μόνο το δήμαρχο θέλει "συνομιλητή" του ο κ. Γραμματικόπουλος. Προφανώς και φυσικά για να παίρνει κύρος από αυτό. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι μάλλον του πέφτουν "λίγοι".
Είναι όμως κι αυτός ένας τρόπος να δείξει πόσο σέβεται την ψήφο των πολιτών που τους εξέλεξαν.
Η ακύρωση του έργου του κάθε συμβούλου πρέπει να γίνεται δεκτή χωρίς αντίδραση κατά τον κ. Γραμματικόπουλο.
Κατά τη γνώμη του οποιαδήποτε αντίδραση και απάντηση συνιστά ¨πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας¨.
Ειλικρινά δεν το γνώριζα και δεν το έχω δει, το μαθαίνω τώρα από τον κ. Γραμματικόπουλο ότι ο Δήμαρχος Αναγνωσταράς την προηγούμενη τετραετία πίεζε τους δημοτικούς του συμβούλους να απαντούν σε δηλώσεις και να ενεργούν κατόπιν αυστηρών εντολών. Ζούσαν ένα δράμα, μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω ότι ο κ. Γραμματικόπουλος είναι βέβαιος ότι η απάντηση ήταν προϊόν δημαρχιακής εντολής και πίεσης.
Το ότι κάποιος έχει αναλάβει συγκεκριμένους τομείς και νομικά πρόσωπα και είναι ο καθ' ύλη αρμόδιος να απαντήσει, δεν μπόρεσε να το φανταστεί ο κ. Γραμματικόπουλος. Νομίζω ότι με τόση φαντασία που διαθέτει ο ίδιος και συνιστά και στους άλλους να την έχουν , θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί.
Με μεγάλη μου χαρά έμαθα ότι μετά την απάντησή μου επικοινώνησε αμέσως με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς ζητώντας να ενημερωθεί. Αυτό όμως θα έπρεπε να το είχε κάνει πριν ασχοληθεί με το θέμα της σχολικής στέγης.
Έχω δηλώσει ότι είμαι ανοικτός σε κριτική και διάλογο με όλους, όταν σκοπός τους είναι η λύση του προβλήματος και όχι η ανώφελη και στυγνή πολιτική εκμετάλευση.
Γιατί εδώ μιλάμε για πολύ στυγνή εκμετάλλευση. Χωρίς καμία αμφιβολία.

Επί της ουσίας του θέματος:Υπάρχει υπογεγραμμένη τριμερής σύμβαση με συγκεκριμένα καθήκοντα και ευθύνες φορέων.

Συγκεκριμένα:

1._Πανεπιστήμιο Θράκης Εκπονεί μελέτες. ΤΙΣ ΕΚΠΟΝΗΣΕ.

2._Δήμος Ναυπλίου Αναθέτει μελέτες τις πληρώνει εκτελεί όποιες ακόμα χρειάζονται (Η/Μ κλπ) τις πληρώνει και τις στέλνει στη Νομαρχία.ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ (3/11/2009 διαβιβαστικό)

3._Νομαρχία. Τεύχη δημοπράτησης , χρηματοδότηση μέσω Ο.Σ.Κ. δημοπράτηση του έργου κλπ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ

Λοιπόν;;;; Συμπέρασμα ....... Που είναι ο εμπαιγμός που επικαλείται ο κ. Γραμματικόπουλος;
Γιατί δεν παραπονιέται στου Νομάρχη ως ενεργός πολίτης που είναι ώστε και αυτός να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις;
Μήπως περιμένει κάποια υποστήριξη και δεν θέλει να στεναχωρήσει κάποιους;