02 Νοεμβρίου 2009

Ο.Σ.Κ. κάποιες απαντήσεις

Στην πόλη μας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Κος Στέφανος Αγιάσογλου. Το αντικείμενο της επίσκεψής του δεν ήταν σχετικό με τη σχολική στέγη όμως βρήκα την ευκαιρία να συζητήσω για λίγο τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.


Αφού του εξήγησα τη δύσκολη κατάσταση των σχολείων του Δήμου μας με ενημέρωσε πως πέρασε στις 22 Οκτωβρίου από το τεχνικό Συμβούλιο του Ο.Σ.Κ. η μελέτη και ο προϋπολογισμός για το Νηπιαγωγείο στο Ρόδιο.

Σε ότι αφορά τα δύο οικόπεδα που βρίσκονται σε ένα περίεργο καθεστώς. (Καβεζού & επί της οδού Αγίου Ανδριανού .

Ήταν κάθετος ότι από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτό τον αποχαρακτηρισμό τότε τα οικόπεδα γυρνούν στην προηγούμενη κατάσταση άρα με το χαρακτηρισμό εκπαίδευση. Τέτοια οικόπεδα μπορεί να απαλλοτριώσει η Νομαρχία με αίτημά της προς τον Ο.Σ.Κ. ο οποίος και μπορεί να πιστώσει κάποιο ποσό στον προϋπολογισμό της. Αυτά παρουσία του Δημάρχου μας Κου Παν. Αναγνωσταρά.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει ζητήσει προ μηνών από τη Νομαρχία να προχωρήσει τις διαδικασίες σχετικά με τα παραπάνω οικόπεδα . Η απόφαση σε επόμενη ανάρτηση.