24 Σεπτεμβρίου 2009

Σχολική Στέγη και όχι μόνο..

Η συνάντηση για τη σχολική στέγη του Δήμου μας έγινε χτες στην αίθουσα της Τ.Ε.Δ.Κ. Παρόντες ο Αντινομάρχης Κος Νίκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοι Γκιόλας και Καράπαυλος η Δημοτική Σύμβουλος Κα Λαπαθιώτη ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Κος Αργυρόπουλος και ο αναπληρωτής διευθυντής δευτεροβάθμιας Κος Σπανός οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων καθηγητές δάσκαλοι νηπιαγωγοί ,εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων , εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και δημότες.Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες. Κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένη και πρέπει να επαναληφθεί. Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί τον Ιανουάριο για να δούμε και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τότε.


Τοποθετήθηκαν αρκετοί παριστάμενοι. Θέματα που τέθηκαν ήταν:


1. Χωροταξική ανακατανομή των σχολείων διότι κάποια παρουσιάζουν μεγάλο συνωστισμό τη στιγμή που γειτονικά τους σχολεία έχουν πολύ λιγότερα παιδιά.


2. Τα σχολεία που έχουν προβλεφθεί στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως.


3. Πιθανή χωροθέτηση σε όμορα οικόπεδα εκπαίδευση και αθλητισμού στην επέκταση σχεδίου πόλεως στη Γλυκειά έτσι ώστε να αυξηθούν οι χώροι και οι υποδομές.


4. Οικόπεδα που υπάρχουν και έχουν χαρακτηρισθεί χώροι εκπαίδευσης.


5. Να εξετασθούν τα στοιχεία τα αριθμητικά των Δημοτικών για να δούμε τα μελλοντικά στοιχεία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.


6. Στατικές μελέτες στα παλιά Σχολικά συγκροτήματα.


7. Το 2015 να έχουμε ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα στην επέκταση του σχεδίου πόλεως στη Γλυκειά. Σχολείο που θα έχει τις απαραίτητες αθλητικές , τεχνολογικές , οικολογικές και εργαστηριακές υποδομές.


Σε κάθε θέμα θα επανέλθω ανάλογα με τις ενέργειες που θα γίνονται και τα ζητήματα που θα μπαίνουν.


Σχόλιο: Άκουσα αρκετά από κάποιους που ξεπέρασαν και όρια. Φιέστες πολιτικών δεν έγιναν. Προπαγάνδα κομματική δεν υπήρχε για να σταλούν mail. Ευθύνες περισσότερες επωμίστηκα.


Επειδή συμμερίζομαι τα προσωπικά προβλήματα μερικών (τους εύχομαι να τα ξεπεράσουν) απλώς  στο λάθος


Ο έξυπνος το παραδέχεται


Ο πονηρός δικαιολογείται και


Ο μη νοήμων  επιμένει.